Archive for Author admin

Informatiemiddag Computerclub

Informatiemiddag

KBO Computerclub Gennep houdt een informatiemiddag op maandag 18 december tussen 13.30 en 16.00 uur voor belangstellenden die interesse hebben in het MFC de Goede Herder aan het Europaplein 1 in Gennep. Op die dag viert de club die ook Leercentrum van Seniorweb is het vijfjarig bestaan met een informatiemiddag Digitale Hulp. iedereen is van harte welkom!

Muzikale Carnavalsmiddag

Op Zondag, 21 januari 2018 wordt er in de Goede Herder voor het eerst een muzikale carnavalsmiddag gehouden voor de 50-plusser. Dit bal wordt gezamenlijk georganiseerd met KBO, de Waggelaars, Zonnebloem en GON. Van 13.00 uur tot 16.30 uur gaan we er een gezellige middag van maken met muziek en diverse optreden.

De toegang is gratis

In november/december is de mogelijkheid om op een aanmeldingsbrief aan te geven of je hier bij aanwezig wilt zijn. Er kunnen totaal 150 personen hierbij aanwezig zijn. Zodra je de aanmeldingsbrief ontvangt, wacht dan niet te lang met opgeven want “vol is vol”.

 

Aandacht voor de laatste levensfase

Thema-avond:

Door KBO Ottersum georganiseerd op vrijdag 10 november a.s. bij de Pub in Ottersum. Aanvang 20.00 uur. Deze avond is gratis en voor iedereen toegankelijk en een kopje koffie wordt u aangeboden. De avond wordt verzorgd door oud-Ottersummer Wiek Heldens. Hij is sinds 2011 vrijwilliger bij de NVVE, de Nederlandse Vereniging voor een vrijwillig Levenseinde. Wilt u geïnformeerd worden en op de hoogte blijven, dan is dit de mogelijkheid.

Kienmiddag Zonnebloem & KBO

Op Woensdag, 8 november a.s., aanvang 14.00 uur in Zaal de Pub in Ottersum, organiseren de Zonnebloem en de KBO een gezellige kienmiddag. ook niet-leden zijn van harte welkom! er zijn veel ludieke en ludieke prijzen te winnen. Door deelname aan deze kienmiddag steunt u het goede werk van de Zonnebloem en de KBO voor de zieken en ouderen.

Kienen voor de rolstoelbus Norbertushof

Op dinsdag 17 oktober 2017 organiseert de Stichting Vrienden van Norbertus, samen met de KBO afd. Gennep, weer de jaarlijkse kienmiddag ten bate van o.a. de instandhouding van de rolstoelbus. Er zijn weer een vijftigtal leuke prijzen te verdienen, met een hoofdprijs Kienen voor de rolstoelbus van Norbertus van € 50,-. Een kienkaart voor de hele middag kost € 10,- Plaats: Zaal de Goede Herder, Europaplein in Gennep. Zaal open 13.30 uur – Aanvang kienen 14.00 uur. Graag begroeten wij ook U op 10 oktober! Bestuur St. Vrienden van Norbertus

Bezoek Emonsgroup B.V. Milsbeek

Op donderdag 27 juli a.s. om 10.30 uur worden we verwacht in de hal van het hoofdgebouw aan de Nijmeegse weg in Milsbeek. Het is een unieke kans om achter de schermen te mogen kijken van dit immens grote transport en logistiek bedrijf. De grote vrachtwagens zien we dagelijks voorbij komen. Maar wat zit daar in? dat gaan we met eigen ogen bekijken. Excursie is gratis.

Koninklijke onderscheidingen

Koninklijke onderscheiding KBO-leden

Annie Vorstenbosch, Ria Vullings, Ben Beker, Gonnie en Theo Gartsen


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annie Vorsenbosch is een toegewijde vrijwilligster, zowel binnen het Norbertushof als de Katholieke Bond van Ouderen ‘St. Norbertus’ in Gennep. Ze coördineert en verzorgt samen met andere vrijwilligers diverse activiteiten.

Ria Vullings heeft zich ondanks haar visuele beperking altijd enorm ingezet voor zorg en welzijn van de inwoners van Gennep. Ze is medeoprichter van de Huurdersvereniging in Gennep, lid van het Gehandicaptenplatform en was tot voor kort ook lid van de werkkamer WMO.

Ben Beker heeft zich in het verleden enorm ingezet voor de stichting ‘Buurthuis Van Ons’ en tegenwoordig voor buurtvereniging ‘Dr. Nolens’ in Gennep. Daarnaast is hij een zeer actief lid binnen het Smartlappenkoor “Suuk7” en is hij meewerkend voorman bij Zorgcentra Norbertus in Gennep.

Naast de verzorging van haar zoon Clifford, ontlast Gonnie Gartsen uit Gennep het verplegend personeel van Madeleine bij diverse activiteiten en was ze samen met haar man Theo erg betrokken bij de realisatie van de jongerenafdeling ‘de Akelei’.

Naast de intensieve zorg voor zijn eigen zoon Clifford, zet Theo Gartsen uit Gennep zich in het bijzonder in voor alle medebewoners van zorgafdeling Madeleine in Boxmeer. Theo was ook bestuurslid van carnavalsverenigingen ’t Bombakkes en de Coloradokevers en ondersteunt nu 50+ carnavalsclub ‘de Waggelaars’. Verder heeft hij zich altijd enorm ingezet voor zowel de horeca als voor heel ondernemend Gennep en tal van verenigingen.

Zomerschool 2017

Zomerschool 2017

12 juli 2017 Start zomerschool met het project “Smakelijk”.

19 juli 2017 Zomerschool (excursie)

26 juli 2017 Zomerschool (natuurwandeling)

2 augustus 2017 (stadswandeling Grave)

Meer informatie volgt ter zijne tijd via de nieuwsbrief en website

 

Winkelen in Den Bosch

Op woensdag 17 mei a.s. gaan we, op vele verzoek, weer winkelen in Den Bosch. Daar kan iedereen naar hartenlust shoppen, een museum bezoeken, een rondvaart maken of een kaarsje aansteken in de Basiliek.
De bus vertrekt om 09.00 uur bij De Goede Herder. Vertrek vanuit Den Bosch staat gepland om 16.00 uur. Kosten € 12.50 p.p.
Aanmelden met antwoordstrookje bij de nieuwsbrief of via de E-mail.

« Older Entries